Първоначално публикувано от code
Покажи съобщение
Съмнявам се да не можеш да караш дизел,но все пак си има някой тънкости и най-вече да си свикнал на колата в кой диапазон набира най-добре как подаваме газ (със сигурност подаване рязко до ламарината- не постигаме нищо),кога превключваме и т.н ,защото това при дизела наистина е важно -за някой може да е смешно ,но е така.
Мога да дам пример със първия ми дизел фиат мареа 2.4тд -как аз си влизам срещу голям баир на магистрала със 120 и излизам със 180 ,друг със моята кола влиза пак със същата скорост ,настпъпва и колата буквално спира ,защото преди това не е държал мотора в добра кондикция........това е турбо дизела мога да кажа.
Сега по принцип аз съм навит да пробваме двете коли ,и двете са тежички,верно моята малко повече и като вървеж може би са на равно ,но залагам колата че ако го грабна твоя TS срещу мойта печка на яко динамично каране от пробег примерно 200км..........,съм сигурен че айде да не е мотора, но поне бутилката на газовото в багажниката ти ще се пръсне.
Поздрави и със здраве и да знаеш навит съм на гонката а и съм близко казваш и идвам до бургас..........колата ми е напълно сток .......в това съм честен,не съм тайно чипосан или доработен както и да е...!?
Изкам да уточня че не споря че колата ми върви много ,имам предства какво е 1.9 на 1600кг ,мисълта ми е в друга насока но имам представа какво е и 2.0 TS в купе на 166-ца и то на газ,та мисълта ми е че имайки се предвид въртящия момент на TS и то на газ в това тежко купе ,то поне като си карал 159-ката трябваше да ти се стори да не казваме че върви много, но да си признаем че със сигурност мотора си дърпа много по добре купето от колкото TS/Е тва изках да кажа и да уточня не споря за вървеж.......ама ти спориш колега.....нищо лично.
Comment